Forskningsregistrering på Aalborg Universitet - hvorfor?
Forskning ved AAU skal registreres i systemet Pure
Publiceret: 04.01.2018 (Sidst ændret: 04.01.2019)
Print som pdfIndhold
På Aalborg Universitet har der været obligatorisk forskningsregistrering af publikationer siden 1992. Siden 2006 er forskningsregistreringen sket online i forskningsregistreringssystemet Pure. Alle ansatte med aktiv ansættelse har en personlig adgang til Pure. Ansatte er som udgangspunkt selv ansvarlige for at registrere sine publikationer, medmindre andet er aftalt lokalt. På hvert institut er der en indberetningsansvarlig, som varetager godkendelse af publikationer. VBN-Teamet på Aalborg Universitetsbibliotek foretager den endelige kvalitetssikring af data og validerer publikationerne.
Registrerede forskningspublikationer indgår i Den Bibliometriske Forskningsindikator (BFI), som er en del af Uddannelses- og Forskningsministeriets performancebaserede model til fordeling af basismidler til de danske universiteter.
Registrerede forskningspublikationer indgår ligeledes i Danmarks Open Access Indikator. Indikatoren viser, i hvor høj grad forskere gør deres forskningspublikationer frit og gratis tilgængelig for omverden via internettet. Målingerne viser, hvor langt Danmark er fra at indfri målsætningerne i den Nationale Strategi for Open Acces udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Forskningsregistrering af aktiviteter, priser, presseoptræden, forskningsansøgninger, forskningsbevillinger og forskningsprojekter sker på frivillig basis men er med til at vise forskernes fulde forskningsprofil.
Forskningsregistrering af ph.d.-afhandlinger i Pure har været obligatorisk for alle fakulteter siden januar 2015.
Formidling af ovennævnte indholdstyper sker i VBN-portalen.